Jaostot ja lajit

Jääkiekko

Arkisto: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Ajankohtaista

5.4.2022

U20-valmennukseen Tuomisoja, Pitkänen, Hyde

Pyryn U20-Mestikseen valmistautuvan joukkueen vastuuvalmentajaksi on nimetty Sami Tuomisoja ja valmentajaksi Juuso Pitkänen. Fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina joukkueessa toimii Jacob Hyde

Tuomisoja on nuoresta iästään (28) huolimatta ehtinyt jo kartuttaa valmennuskokemusta monenlaisista tehtävistä. Hän on toiminut Pirkanmaan seurojen lisäksi IFK Lepplaxin päävalmentajana 2-divisioonassa. Päättyneen kauden Tuomisoja on keskittynyt yksilövalmennuksiin ja ollut myös auttamassa Kokkolan Hermeksen U20-sm-sarjajoukkueen valmennusta. 

Juuso Pitkänen puolestaan on valmentanut peliuransa jälkeen Kangasalla ja Lempäälässä. Päättyneen kauden hän toimi LeKin U19-joukkueen vastuuvalmentajana. 

Hyde tunnetaan Pyryn edustusjoukkueen valmennustiimistä. Lisäksi hän on toiminut usean vuoden ajan Porin Ässien Liiga-joukkueessa. 

U20-joukkueen valmennustiimiä täydennetään vielä lähiviikkojen aikana. 

Joukkueen kartoitusjäät pidetään sunnuntaina 10.4., tiistaina 12.4. ja keskiviikkona 13.4. Lisätiedot ja ilmoittautuminen joukkuesivuilla.

UUTINEN: www.pyryhockey.com

24.3.2022

Pyrylle U20 Mestis -alkusarjapaikka

Lyhyen tauon jälkeen Pyrylle on myönnetty jälleen paikka U20 Mestis -alkusarjaan. Jääkiekkoliitto päätti asiasta 24.3. 
 
Joukkueen rakentaminen ja pelaajakartoitusjäät alkavat huhtikuussa. Kaikista kevään aikatauluista ilmoitetaan näillä kotisivuilla. Joukkueiden yhteystiedot julkaistaan/päivitetään pian.
 
"U20-joukkue on keskeisessä roolissa nokialaisella pelaajapolulla ja se merkittävin palanen nuorten pelaajien matkalla kohti aikuisjoukkueita. Paikan myötä meillä on laadukas, tavoitteellinen ja ennen kaikkea jälleen ehyt pelaajapolku Luistelukoulusta aikuisjoukkueisiin asti." -Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja
 

27.2.2022

Etsimme assistenttia/ koordinaattoria

Haemme jääkiekkojaoston hallintoon lisävahvistusta
 
Nimike neuvoteltavissa, kuten assistentti, koordinaattori, sihteeri tms. järjestötoimintaan sopiva henkilölle, jonka ensisijaiset tehtävät ovat
- tukea kokousten järjestelyjä ja vastata pöytäkirjan pidosta
- tukea yhteistyötä Kioskiyhdistyksen kanssa
- organisoida tapahtumia
- ylläpitää seuran jäsenrekisteriä
- tukea ja kehittää urheilullista toimintaa ja oheistoimintoja yhdessä muun jaoston kanssa
 
sekä lisäksi mahdollisuus

- koordinoida seuratekstiilihankintoja
- ylläpitää mainos- ja yhteistyösopimuksia
- ylläpitää jaoston kotisivuja sekä lajiliiton palvelusivustoa
- vastata mediayhteistyöstä
- kehittää ja toteuttaa markkinointisuunnitelmaa
- ym. kertaluontoisia vuosittaisia tehtäviä

Tehtävänkuva on muokattavissa. Tekijä on seuran ja jääkiekkojaoston jäsen, joka raportoi puheenjohtajille. Sopimuskausi on kalenterivuosi. Vapaaehtoistyö, josta maksetaan asianmukaiset kulukorvaukset. Myös kevytyrittäjyys otetaan vaihtoehtona huomioon. Tehtävää hoidetaan pääosin oman aikataulun mukaan.

Mikäli kiinnostuit, niin lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen jaakiekko@nokianpyry.fi. Paikka täytetään heti sopivan ehdokkaan löydyttyä.

Lisätietoja antaa jääkiekkojaoston puheenjohtaja Teemu Lehtonen, jaakiekko@nokianpyry.fi.

--------
 
Nokian Pyry ry. jääkiekkojaosto - nokialainen jääkiekon pelaajapolku kattaa ikäluokat Luistelu- ja kiekkokoulusta aikuisiin asti.

Yhteistyön puitteissa Pyryn vastuulla ovat nuorten joukkueet U17, U19 ja U20/U22. Lisäksi mukana ovat aikuisjoukkueet Suomi-sarjassa sekä II- ja III/IV-divisioonissa. Tarjoamme laadukkaan toiminnan ja erinomaiset olosuhteet kasvattajaseuran hinnoin. Laadukkaan tekemisen mahdollistaa koulutetut ammattitaitoiset henkilöt sekä mm. seuran oma fysiikkahuolto ja -valmennus.

Kasvattajaseurana huomioimme myös lajin ulkopuoliset asiat. Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina ovatkin mm. Nokian Lukio ja ammattiopisto Tredu.

Jääkaukalot oheisharjoittelutiloineen, jalkapallokentät, yleisurheilukenttä sekä tennis- ja frisbeegolf-väylät tuovat alueelle useiden lajien harrastajat ympäri vuoden. Myös koulut, kauppakeskus ja lenkkimaastot sijaitsevat vieressä. Ympäristönä Nokian Keskusurheilukenttä onkin yksi Pirkanmaan laadukkaimmista kokonaisuuksista.1.2.2022

U13-U18 tukihaku alkaa 7.2.

Tukea harrastamiseen

U13-U18 ikäluokkien tukihaku alkaa.

Hakuaika alkaa: ma 7.2.2022
Perheiden hakemukset seuroille viim. su 6.3.2022
Seurojen DL hakemusten täyttämiseen: su 13.3.2022
Päätökset: viim. 16.5.2022
Maksu: viim. 15.9.2022

Lisätiedot ja ohjeet lomakkeeseen: www.finhockey.fi

12.1.2022

Jäähallista Kattokeskus Areena

Samalla Kattokeskuksesta tulee yksi Pyry Hockeyn pääyhteistyökumppaneista

Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Tampereen uusi areena ristittiin Nokia Areenaksi, muuttuu Nokian kaupungin oikea jäähalli Kattokeskus Areenaksi.

Uuden nimen julkistus käynnistää pirkanmaalaiset juuret omaavan Kattokeskuksen 25-vuotisjuhlavuoden. Kattokeskus toimii kaikkialla Suomessa, mutta yrityksen juuret ovat Pirkanmaalla. Siksi Kattokeskukselle on tärkeää olla mukana tukemassa pirkanmaalaista urheilutoimintaa.

Kattokeskuksen, Nokian jäähallin sekä Pyry Hockeyn välisen sopimuksen kesto on kolme ja puoli vuotta. Nokian jäähallissa kiekkoillaan ja urheillaan Kattokeskus-brändin alla näin ollen ainakin kauteen 2024-25 asti.

Tarkemmin uutisesta edustusjoukkueen sivuilta: www.pyryhockey.com

24.3.2021

TIEDOTE: Pyrylle ei myönnetty U20 Mestis -paikkaa

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta jätti (23.3.) myöntämättä U20 Mestiksen alkusarjapaikan Pyrylle kaudelle 2021-22.
 
Niin sanottu villi kortti -hakemus jätettiin lajiliitolle seurasateenvarjon kannattajaseuran Tapparan toimesta. Sarjan nykyisistä joukkueista Pyry on ainoa, joka ei paikkaa saanut. Uusina joukkueina sarjaan liittyvät S-Kiekko Seinäjoelta sekä JYP Akatemia Jyväskylästä.
 
Näin ollen Pyry on pakotettu siirtymään U22-tasolle.
 
Jääkiekkoliitto ei perustele tehtyjä sarjapaikkapäätöksiä.
 
Jääkiekkojaoston puheenjohtajan Teemu Lehtosen kommentti:
"Päätös tuli yllätyksenä. Joukkueen toiminta on ollut nousujohteista ja tavoitteena vakiinnuttaa sarjasijoitus ylemmässä keskikastissa. Joukkueesta on lisäksi noussut kymmenkunta pelaajaa kehityssuunnitelman mukaisesti edustusjoukkueeseen Suomi-sarjaan. Olemme erittäin ylpeitä edustuksessa debytoineista oman pelaajapolun pelaajista.
 
Villi kortti -hakemusprosessi jättää joka vuosi spekuloitavaa. Hakua useimmiten sekoittaa nämä Liiga- ja Mestis-organisaatioiden kiintiöpaikat. Tällä kertaa hakuprosessin valinnoissa meidän edelle meni muutama tuloksellisestikin heikommin pärjännyt seura. Taustalla on joku uusiutunut pisteytysjärjestelmä, josta en tiedä enempää. Aiemmin alueellinen kilpailuvaliokunta on ensin tehnyt suositukset, mutta ilmeisesti nyt Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on tehnyt päätökset etukäteen. Olemme pyytäneet selvitystä sekä seurasateenvarjosta että liitolta.
 
Liitto on vuosia peräänkuuluttanut sateenvarjotoiminnan tärkeyttä. Olemme toimineet ohjeiden mukaisesti ja kehittäneet yhteistä nokialaista pelaajapolkua, jotta junioripolun tähtäimelle U16 SM-tasolle, olisi nuorten joukkueissa jatkumo kohti U20 Mestistä, eli nuorten tavoitteellinen kakkostason pelaajapolku kohti aikuisjoukkueita. Rehellisesti sanottuna en tiedä, mitä olisimme voineet tehdä paremmin. Olosuhteet ovat Mestis-tasoa, koulutetut ammattilaiset valmentajina sekä laadukas pelaajapolku. Tuloksetkin puhuvat U20 Mestis -sarjapaikan puolesta. Samaan aikaan liiton edellyttämässä sateenvarjotoiminnassa mukana olevat tai sen ulkopuolella toimivat saavat sarjapaikkoja seuraavalle kaudelle ilman, että joukkuetta on tässä vaiheessa kevättä edes kasassa. Liiton ohjeet, määräykset tai "vahvat suositukset" eivät ole linjassa.
 
Sarjajärjestelmäuudistukset ja seurasateenvarjotoiminta eivät ole Pyryä viime vuosina suosineet. Keväällä 2020 meiltä vietiin seurasateenvarjossa tehdyillä linjauksilla "Mestis-paikat" entisten B- ja B2 -ikäluokkien vaihduttua uusien väli-ikäluokkien U17- ja U19- paikkoihin. Samalla nokialaisia pelaajia siirtyi Tampereelle vain todetakseen, että tie SM-joukkueisiin on tukossa ja heidät siirretäänkin lupauksista huolimatta akatemia-joukkueisiin, eli tasolle, jota Nokialla pelattiin ennen sarjauudistuksia. Nyt viedään pelaajapolkumme kärkijoukkueelta sarjapaikka. Lisäksi seurasateenvarjon nuorten joukkueiden toimintaa keskitetään Lempäälään, jossa ei ole edes joukkueita kaikissa ikäluokissa ja edustusjoukkuekin pelaa 2-divisioonassa.
 
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämä antaa kuvan koko lajin nykytilasta. Urheilullisuus laskee sarjojen ollessa suljettuna ja lasten- sekä nuorten kehittymisestä päätetään enemmän kabinetissa. Tilanne on haastava, lajin harrastajamäärät pienenevät, eikä näillä kabinetin peliliikkeillä tilanne näytä paranevan. Liiga-organisaatiot jyräävät mielipiteensä läpi lajiliitossa ja haalii enemmän Mestis-tasonkin toimintaa itselleen. Seurasateenvarjojärjestelmä voisi toimia, jos seurat saataisiin aidosti sen taakse, eikä niin, että keihäänkärki yrittää olla vahva kaupungin laidalla sijaitsevien seurojen kustannuksella.
 
Olemme erittäin tyytyväisiä muiden naapuri- ja lähialueen seurojen toimintaan, mutta isojen seurojen linjaukset ja lajiliiton päätökset vie nykysuunnitelmaltamme pohjan. Pohjan, jonka olemme rakentaneet vahvaksi annettujen raamien puitteissa. Näin ollen joudumme pikaisesti tarkastelemaan uudelleen, miten voimme jatkossa kehittyä seurana sekä varmistaa yksilön kehittäminen ja pelaajien tuottaminen vähintäänkin kohti edustusjoukkuetta.
 
Seuraavaksi kuuntelemme liiton ja seurasateenvarjon perustelut päätöksille ja katsomme, miten nykyinen urheilullinen alusta saadaan säilytettyä ja vieläpä kustannustehokkaana. Tavoitteellisuutta ei olla laskemassa, vaan päinvastoin. Meillä on laadukkaat ikäluokat, joiden varaan asetamme tavoitteet voittaa U20 Mestis -paikka takaisin.
 
Tiedotamme pian lisää."
 
 
 


        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Edellinen kuukausi Heinäkuu 2022 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry