Jaostot ja lajit

Jääkiekko

Arkisto: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Ajankohtaista

12.1.2022

Jäähallista Kattokeskus Areena

Samalla Kattokeskuksesta tulee yksi Pyry Hockeyn pääyhteistyökumppaneista

Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Tampereen uusi areena ristittiin Nokia Areenaksi, muuttuu Nokian kaupungin oikea jäähalli Kattokeskus Areenaksi.

Uuden nimen julkistus käynnistää pirkanmaalaiset juuret omaavan Kattokeskuksen 25-vuotisjuhlavuoden. Kattokeskus toimii kaikkialla Suomessa, mutta yrityksen juuret ovat Pirkanmaalla. Siksi Kattokeskukselle on tärkeää olla mukana tukemassa pirkanmaalaista urheilutoimintaa.

Kattokeskuksen, Nokian jäähallin sekä Pyry Hockeyn välisen sopimuksen kesto on kolme ja puoli vuotta. Nokian jäähallissa kiekkoillaan ja urheillaan Kattokeskus-brändin alla näin ollen ainakin kauteen 2024-25 asti.

Tarkemmin uutisesta edustusjoukkueen sivuilta: www.pyryhockey.com

20.12.2021

Lohkovoittoja ja joulurauhaa

Moi,
 
Jälleen tullut aika rauhoittua joulun pariin.

Alkukauden yhteenveto
Valmistautuminen kevätkaudelle alkaa hyvissä merkeissä. U19 voitti alkulohkonsa ja lähtee taistelemaan koko sarjan voitosta. Puolestaan U17 jäi lohkossaan niukasti viivan alle ja kevät jatkuu alemmassa jatkosarjassa. Aikuisjoukkueista M2 dominoi uuden IV-divarin alkulohkoaan, kun taas Akatemian taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu II-divisioonan runkosarjan ylitettyä jo puolivälin. Edustus etenee Suomi-sarjan kärkikahinoissa. Kauden jo käynnistyttyä varsinkin nuorten joukkueet onnistuivat täsmähankkimaan leveyttä kokoonpanoihin. Tämäkin lasketaan isoksi plussaksi. Tulosten valossa syyskauden voidaankin todeta olevan onnistunut.
 
Kustannukset linjassa
Viimeaikaiset kolumnit muutamassakin mediassa nostivat esiin jääkiekon korkeat harrastuskustannukset. Hyviä tekstejä. Pyryssä joukkueiden isoimmat kulut koostuvat tavoitteellisen toiminnan peruspilareista, kuten jäävuorot, ammattitaitoinen valmennus ja vieraspelimatkat riittävine ruokailuineen. Pyryn jääkiekossa seuramaksut ovat linjassa kasvattajaseuran toiminnan laadun kanssa. Tarjoamme joukkueille myös nykypäivän mukaisia talkoovaihtoehtoja. Joukkueenjohtajat avaavat budjettia ja toteumia jäsenille ja minä jaoston taloutta jojoille. Toimintamme on läpinäkyvää kaikilta osin ja tarjoamamme kokonaisuus kestää vertailun. Mielestäni olemme onnistuneet kiitettävästi säilyttämään urheilullisuuden ja talouden tasapainon viime kausien sarjajärjestelmämuutosten keskellä. Seuraavaksi pureudutaan voimakkaammin lajin drop out -ilmiöön Nokialla.
 
Jaksaa jaksaa
Näkymät tammi-helmikuulle ovat tartuntamäärien vuoksi kysymysmerkin alla, mutta keskittyen siihen "omaan peliin" edesautetaan harrastamisen jatkumista. Jonkinmoinen variantti saavuttanee jokaisen jossain vaiheessa, mutta vielä nyt korostan vastuullisuutta sekä myös muiden jäähallia käyttävien kunnioittamista. Toivomme varmasti jokainen kauden jatkumista pitkälle kevääseen, sinne tosipelien aikaan. Jääkiekkokin on parasta keväällä.
 
Sää
Ja loppuun sää. Koko tauon ajaksi on luvattu loistavia pihapeli- ja ulkojääkelejä. Konsolit kiinni ja oikeat pelit käyntiin!
 
Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!
 
-
 
Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston pj
 
 


27.10.2021

U17 täydentää joukkuetta, tule mukaan!

 

 

Pyry U17 taistelee Ylemmän sarjan jatkopaikasta.

Alkusarja on puolivälissä ja kivikovaa lohkoa johtavat HAKI sekä TuTo. Viivan tuntumassa käydäänkin kovaa taistelua kahdesta viimeistä jatkopaikasta. 

Joukkue vahvistaa nyt rosteriaan muutamilla täsmähankinnoilla. Tiedämme alueella olevan monta vasta lopettanutta harrastajaa. Mikäli paloa lajiin löytyy, tule tutustumaan toimintaamme nyt!

Pyryn U17 tekee määrätietoisesti töitä tavoitteena pelata pitkälle kevääseen. Samalla kehitämme yksilöitä kohti Nuorten Mestistä. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii JP Vuorinen, joka viime kaudella valmensi menestyksekkäästi Pyryn U20 Mestis-joukkuetta. Aiempaa kokemusta mm. Tapparan ja Kooveen Nuorten SM-joukkueista. Apuvalmentajina Matias Hakanpää, Mikko Jukkola (mv) sekä Akatemia-joukkueen (II-div.) valmentaja Mikko Mäenpää.

Mestis-tason olosuhteet:
2 jäähallia, oheisharjoittelutilat, yleisurheilukenttä, frisbeegolf, jalkapallokentät ja lisäksi kauppakeskus, ulkoilumaastot ja vain vartti Tampereelta!

Kysy lisää:
045 120 9800, Mikko
050 919 3282, JP
tai sähköpostilla jaakiekko at nokianpyry.fi

Tulospalvelu: U17 Ylempi alkusarja, Lohko 3

17.10.2021

Jääkiekon syyskokous 1.11.

Jääkiekkojaoston syyskokous järjestetään ma 1.11. klo 18.00 alkaen Nokian jäähallin Peilisalissa.

Esityslista:
1. Valitaan kokoukselle tarpeelliset toimihenkilöt
2. Valitaan pöytäkirjan tarkastajat
3. Vahvistetaan jaoston toimintasuunnitelma* ja talousarvio* alkaneelle kaudelle
4. Vahvistetaan jaoston jäsenten palkkiot vuodelle 2022
5. Valitaan jaoston hallitus vuodelle 2022
6. Valitaan ehdokas jääkiekkojaoston edustajaksi Pyryn hallitukseen ja henkilökohtainen varajäsen
7. Seuran parhaat 2021, jääkiekkojaoston esitys
8. Muut syyskokouksessa päätettävät asiat

*Dokumentit toimitetaan etukäteen henkilökohtaisen kutsun saaneille ennen kokousta.

 

3.9.2021

U22 peruu sarjapaikkansa

U22-joukkue joutuu perumaan osallistumisen sarjaan kaudella 2021-22. Syynä pelaajamäärän romahtaminen.

Joukkue kärsi viime keväänä takaiskun seurasateenvarjon tekemässä linjauksessa, jonka seurauksena joukkue menetti U20 Mestis -sarjapaikan ja pakotettiin siirtymään U22-sarjaan. Pyry tavoittelee U20 Mestis -paikkaa jälleen keväällä 2022.

Samalla Pyry ei jatka yhteistyössä Tapparan seurasateenvarjossa.

"Erittäin harmillinen tilanne pelaajapolkumme kannalta. Alkavalla kaudella meiltä puuttuu ikäluokka, jonka olisi tarkoitus tukea niin edustuksen kuin myös Akatemia- ja M2 -joukkueiden toimintoja. Onneksi meillä on loistava tilanne U19-joukkueessa, joista kasvavien pelaajien varaan voidaan tehdä suunnitelmia jälleen ensi kevään hakuvaiheeseen.

Jatkossa pääsemme aidosti kehittämään nokialaista jääkiekkoa, sitä parhaiten edistävällä tavalla ja ilman, että identiteettiämme muovataan farmiseuraksi. Nokialaisen pelaajapolun on tarkoitus tuottaa volyymia, pitää harrastajat kiinni lajissa aikuisikään asti ja varmistaa, että lahjakkaimmat siirtyvät oikeaan aikaan haastellisimpaan ympäristöön.

Omasta puolestani kiitän U22 valmennusta ja niitä pelaajia, jotka keväällä sitoutuivat haastavissa lähtökohdissa joukkueen rakentamiseen. Nyt hengähdystauko, jonka jälkeen rakennetaan pohjat uudelleen. Eteenpäin." - Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

19.8.2021

Pyry Ak jää pois Suomen Cupista

Pyry Akatemia jää pois Suomen Cupista, joukkueen oli tarkoitus kohdata Espoon Jäähonka tulevana lauantaina Espoossa. Suomen Cupin ollessa jo käynnissä on Jäähonka tuomittu voittamaan ottelu lukemin 5-0.

Akatemian antaman perusteluiden mukaan joukkueessa on merkittävä vajaamiehitys mm. korona-altistumisten vuoksi. Tämän lisäksi AVI:n asettamat alueelliset rajoitukset sekä tilanne pääkaupunkiseudulla aiheuttavat omat hankaluutensa ja riskinsä kohtaamiselle.

Koska Suomen Cup tulee lähtökohtaisesti pelata joukkueen omilla pelaajilla ei Ak näin ollen voi hyödyntää lainapelaajia esimerkiksi edustus- tai U22-joukkueista. Tosin edustusjoukkueen toiminta on eriytetty jo valmiiksi muista joukkueista tartuntamahdollisuuksien minimoimiseksi.

Jääkiekkoliitto ja Pyry ry keskustelevat mahdollisesta luovuttamisesta aiheutuvasta sanktiosta.

5.8.2021

Warrior, Sportia-10 ja Pyry pitkään sopimukseen

Pyry hyökkää, puolustaa ja torjuu jatkossa Warrior-varustein!

Varustemerkki Warrior, toimittajana Sportia-10 sekä Nokian Pyry ry ovat allekirjoittaneet vuoteen 2025 asti kestävän yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mahdollistamien hyötyjen painopiste kohdistetaan suoraan harrastajalle. Sopimus tulee voimaan heti.

https://www.sportia-10.fi/
https://www.warrioreurope.com/

"Uusi sopimus on harrastajien kannalta seuramme ehkä kaikkien aikojen paras. Sportia-10 on alueen jääkiekkoskenessä ykköskauppa, johon tullaan ostoksille kauempaakin ja kaveriksi Warrior, jonka paikallinen tuki ja kiinnostus Pyryä kohtaan olivat kartoitusvaiheessa aivan omaa luokkaansa. Erittäin hyvillä mielin laitoimme nimet paperiin useammaksi kaudeksi." Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

 

24.3.2021

TIEDOTE: Pyrylle ei myönnetty U20 Mestis -paikkaa

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta jätti (23.3.) myöntämättä U20 Mestiksen alkusarjapaikan Pyrylle kaudelle 2021-22.
 
Niin sanottu villi kortti -hakemus jätettiin lajiliitolle seurasateenvarjon kannattajaseuran Tapparan toimesta. Sarjan nykyisistä joukkueista Pyry on ainoa, joka ei paikkaa saanut. Uusina joukkueina sarjaan liittyvät S-Kiekko Seinäjoelta sekä JYP Akatemia Jyväskylästä.
 
Näin ollen Pyry on pakotettu siirtymään U22-tasolle.
 
Jääkiekkoliitto ei perustele tehtyjä sarjapaikkapäätöksiä.
 
Jääkiekkojaoston puheenjohtajan Teemu Lehtosen kommentti:
"Päätös tuli yllätyksenä. Joukkueen toiminta on ollut nousujohteista ja tavoitteena vakiinnuttaa sarjasijoitus ylemmässä keskikastissa. Joukkueesta on lisäksi noussut kymmenkunta pelaajaa kehityssuunnitelman mukaisesti edustusjoukkueeseen Suomi-sarjaan. Olemme erittäin ylpeitä edustuksessa debytoineista oman pelaajapolun pelaajista.
 
Villi kortti -hakemusprosessi jättää joka vuosi spekuloitavaa. Hakua useimmiten sekoittaa nämä Liiga- ja Mestis-organisaatioiden kiintiöpaikat. Tällä kertaa hakuprosessin valinnoissa meidän edelle meni muutama tuloksellisestikin heikommin pärjännyt seura. Taustalla on joku uusiutunut pisteytysjärjestelmä, josta en tiedä enempää. Aiemmin alueellinen kilpailuvaliokunta on ensin tehnyt suositukset, mutta ilmeisesti nyt Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on tehnyt päätökset etukäteen. Olemme pyytäneet selvitystä sekä seurasateenvarjosta että liitolta.
 
Liitto on vuosia peräänkuuluttanut sateenvarjotoiminnan tärkeyttä. Olemme toimineet ohjeiden mukaisesti ja kehittäneet yhteistä nokialaista pelaajapolkua, jotta junioripolun tähtäimelle U16 SM-tasolle, olisi nuorten joukkueissa jatkumo kohti U20 Mestistä, eli nuorten tavoitteellinen kakkostason pelaajapolku kohti aikuisjoukkueita. Rehellisesti sanottuna en tiedä, mitä olisimme voineet tehdä paremmin. Olosuhteet ovat Mestis-tasoa, koulutetut ammattilaiset valmentajina sekä laadukas pelaajapolku. Tuloksetkin puhuvat U20 Mestis -sarjapaikan puolesta. Samaan aikaan liiton edellyttämässä sateenvarjotoiminnassa mukana olevat tai sen ulkopuolella toimivat saavat sarjapaikkoja seuraavalle kaudelle ilman, että joukkuetta on tässä vaiheessa kevättä edes kasassa. Liiton ohjeet, määräykset tai "vahvat suositukset" eivät ole linjassa.
 
Sarjajärjestelmäuudistukset ja seurasateenvarjotoiminta eivät ole Pyryä viime vuosina suosineet. Keväällä 2020 meiltä vietiin seurasateenvarjossa tehdyillä linjauksilla "Mestis-paikat" entisten B- ja B2 -ikäluokkien vaihduttua uusien väli-ikäluokkien U17- ja U19- paikkoihin. Samalla nokialaisia pelaajia siirtyi Tampereelle vain todetakseen, että tie SM-joukkueisiin on tukossa ja heidät siirretäänkin lupauksista huolimatta akatemia-joukkueisiin, eli tasolle, jota Nokialla pelattiin ennen sarjauudistuksia. Nyt viedään pelaajapolkumme kärkijoukkueelta sarjapaikka. Lisäksi seurasateenvarjon nuorten joukkueiden toimintaa keskitetään Lempäälään, jossa ei ole edes joukkueita kaikissa ikäluokissa ja edustusjoukkuekin pelaa 2-divisioonassa.
 
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämä antaa kuvan koko lajin nykytilasta. Urheilullisuus laskee sarjojen ollessa suljettuna ja lasten- sekä nuorten kehittymisestä päätetään enemmän kabinetissa. Tilanne on haastava, lajin harrastajamäärät pienenevät, eikä näillä kabinetin peliliikkeillä tilanne näytä paranevan. Liiga-organisaatiot jyräävät mielipiteensä läpi lajiliitossa ja haalii enemmän Mestis-tasonkin toimintaa itselleen. Seurasateenvarjojärjestelmä voisi toimia, jos seurat saataisiin aidosti sen taakse, eikä niin, että keihäänkärki yrittää olla vahva kaupungin laidalla sijaitsevien seurojen kustannuksella.
 
Olemme erittäin tyytyväisiä muiden naapuri- ja lähialueen seurojen toimintaan, mutta isojen seurojen linjaukset ja lajiliiton päätökset vie nykysuunnitelmaltamme pohjan. Pohjan, jonka olemme rakentaneet vahvaksi annettujen raamien puitteissa. Näin ollen joudumme pikaisesti tarkastelemaan uudelleen, miten voimme jatkossa kehittyä seurana sekä varmistaa yksilön kehittäminen ja pelaajien tuottaminen vähintäänkin kohti edustusjoukkuetta.
 
Seuraavaksi kuuntelemme liiton ja seurasateenvarjon perustelut päätöksille ja katsomme, miten nykyinen urheilullinen alusta saadaan säilytettyä ja vieläpä kustannustehokkaana. Tavoitteellisuutta ei olla laskemassa, vaan päinvastoin. Meillä on laadukkaat ikäluokat, joiden varaan asetamme tavoitteet voittaa U20 Mestis -paikka takaisin.
 
Tiedotamme pian lisää."
 
 
 


          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Edellinen kuukausi Tammikuu 2022 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry