Jaostot ja lajit

Jääkiekko

Arkisto: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Ajankohtaista (arkisto)

20.6.2021

Jääkiekkojaosto lomailee 5.-25.7.

Jääkiekkojaoston toimihenkilöt lomailevat 5.-25.7. Mikäli asia ei ole kiireellinen voit lähettää sähköpostia jaakiekko at nokianpyry.fi. Käsittelemme viestit heinäkuun lopussa.

Joukkueiden yhteystiedot löytyvät joukkuesivuilta.

1.6.2021

Jääkiekkojaoston kevätkokous 7.6.

Jääkiekkojaoston kevätkokous pidetään maanantaina 7.6. klo 17.30 alkaen. Kokoontumisrajoitukset huomioiden kokous pidetään etänä Teams-sovelluksen avulla. Kutsulinkin voit pyytää sähköpostilla osoitteesta jaakiekko at nokianpyry.fi

Terveisin,

Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

28.5.2021

Ville Tolvanen U19 valmennustiimiin

Kuva: Harri Hedman

Kuva: Harri Hedman

Ville Tolvanen vahvistaa U19-joukkueen valmennustiimiä

Ville kuului viime kaudella edustusjoukkueen valmennukseen. Näin ollen joukkue sekä sen taustaorganisaatio alkaa olla mallillaan.

Lisätiedot joukkuesivulta: TÄSTÄ

"Ville oli nimi, jonka perässä olimme heti, kun selvisi ettei jatka edustuksen mukana. Loistavaa, että saatiin tarttumaan haasteeseen. Hän osaa asettaa ja kehittää vaatimustason joukkueelle sopivaksi. Viimeistään Ville tietää mitä täysikäisyyden kynnyksellä oleva nuori tarvitsee edetäkseen aikuisten sarjoihin asti." -Teemu Lehtonen, jaoston puheenjohtaja

20.5.2021

U17 ja U19 lohkojaot selvillä

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on vahvistanut U17 ylemmän ja U19 ylemmän lohkojaot ja pelaamistavat.

U17 Ylempi
Pelaamistapa: Lohkojen 4 parasta ylempään loppusarjaan, loput ylempi taso 2:een.
Kaikissa lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja + yksinkertainen välisarja, yht. 17 ott.

Lohko 1:
APV (b)
Diskos (b)
Hermes (b)
IPK (a)
JHT (b)
KalPa (a)
Kärpät E (a)
Kärpät P (a)

Lohko 2:
Hunters (b)
K-Vantaa Itä (b)
K-Kissat (b)
KooKoo (a)
Pelicans Ak (a)
Titaanit (a)
Viikingit (b)
Warkis (a)

Lohko 3:
HAKI (b)
HPK (a)
Kiekkohait (b)
KJK (a)
KPK (a)
Pyry (a)
TUTo (b)
VG-62 (b)

Lohko 4:
EVU (b)
HCK Salamat (b)
HIFK (b)
HJK White (a)
HYRI (a)
K-Espoo Blues (b)
K-Espoo EPS (a)
KJT Haukat (a)

U19 Ylempi
Pelaamistapa: Lohkojen 5 parasta sekä paras lohkossaan 6. sijoittunut (pisteka., maaliero jne.) ylempään loppusarjaan, loput ylempi taso 2:een.
Lohkossa 1 pelataan kaksinkertainen sarja + tuplaottelut ottelupareittain, yht. 16 ott., lohkoissa 2-3 pelataan kaksinkertainen sarja + yksinkertainen välisarja, yht. 17 ott.

Lohko 1:
Hermes-Jeppis (d)
JyKi (c)
KalPa (b)
Kärpät P (a)
RJK (a)
Sport (d)
Virkiä (c)
Warkis (b)

Lohko 2:
FoPS (b)
HPK (a)
Kiekkohait (b)
KPK (a)
LaJy (b)
LeKi (a)
Pyry (a)
Ässät (b)

Lohko 3:
GrIFK (b)
HYRI (b)
Jukurit (a)
K-Espoo EKS (b)
KJT Haukat (a)
Pelicans Ak (a)
PiTa (b)
Titaanit (a)

UUTINEN: www.finhockey.fi

2.5.2021

U20 siirtyy U22-sarjaan

Pyryn U20 siirtyy kaudelle 2021-22 U22-sarjaan.

Sarjapaikkapäätöksen taustalla on mm. seurasateenvarjon linjaus. Aikaisempiin kausiin verrattuna joukkueen urheilulliseen toimintaan panostetaan jatkossa yhtä voimakkaasti, siitä merkkinä mm. viime Mestis-kauden valmentajien jatkosopimukset. Joukkue jatkaa yhteistyötä Edustuksen sekä II-divisioonan Akatemia-joukkueen kanssa.

"Jatkossa seuran tehtävänä on tunnistaa U22-ikäluokan ja sarjajärjestelmän potentiaali sekä joukkueen rooli pelaajapolullamme. Sarjan alkulohkot pelataan alueellisina, joka laskee merkittävästi harrastuskustannuksia.

Sarjatasolla ehkäistään myös alati kasvavaa drop out -ilmiötä. Aivan liian helposti ja aikaisin luovutaan tavoitteellisesta tekemisestä, mikäli aikuisten sarjojen portit eivät avaudu jo täysikäisyyden kynnyksellä. Jääkiekko on elämäntapa, jonka tulisi jatkua jokaisen pelaajan kohdalla pitkälle aikuisikään.

Paperilla urheilullisuus kokee sarjatason vaihtumisen myötä kolauksen, mutta täytyy huomioida, että ikäluokka antaa hyvän mahdollisuuden palata takaisin pelaajapolulle esimerkiksi raskaammankin armeija- tai kouluvuoden jälkeen. Joukkue toimii jatkossakin hyvänä ponnahduslautana eteenpäin puitteiden ollessa kunnossa, mutta on pelaajasta kiinni, kuinka mahdollisuutensa käyttää." -Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

Joukkuetta valmentaa: JP Vuorinen, Arto Junnikkala, Mikko Jukkola (mv) ja Jacob Hyde (fys)

Kesäkauden harjoitukset ovat alkaneet. Lisätiedot jääkiekon etusivulta.

24.4.2021

Laine jatkaa U17-valmennuksessa

Tatu Laine jatkaa U17-joukkueen valmennustiimissä kaudella 2021-22.

Joukkueen pelaajarunko säilyy kasassa viime kaudesta ja valmennustiimiä täydennetään kesän aikana. Tatun ja fysiikkavalmentaja Jacob Hyden johdolla joukkueen harjoitukset alkavatkin jo tulevalla viikolla.

Yhteystiedot löydät joukkueen sivuilta.

11.4.2021

Haemme valmentajia

Haemme lisää vahvistuksia valmennustiimeihin nuorten joukkueisiin. Mukaan mahtuu niin kokeneempia kuin aloittelevia valmentajia. Tarjoamme Mestis-tason olosuhteet sekä tavoitteellisen toimintaympäristön.

Pelaajapolulla on motivoituneita harrastajia tähtäimenä Pyryn aikuisjoukkueet tai jopa "kirkkaammat valot". Lisätietoja joukkuesivuilta. Lähetä hakemuksesi jaakiekko (at) nokianpyry.fi, josta ohjaamme eteenpäin.

Aiheesta lisää: http://www.nokianpyry.fi/pyryn-jaostot/jaakiekko/jaosto/valmentajaksi/845

6.4.2021

Kausi alkaa

Kausi 2021-22 käynnistyy toukokuussa. Ilmoittaudu nyt mukaan joukkueisiin.

U20/U22
U19
U17
Akatemia (II-div.)
M2 (III-div.)

Ilmoittautua voit lomakkeen kautta: ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautua voit myös joukkueiden yhteyshenkilöille, joiden yhteystiedot löydät joukkuesivuilta.

 

4.4.2021

Valmennuspäällikkö Raiskio vaihtaa maisemaa

Edustuksen valmentajana ja jaoston valmennuspäällikkönä toiminut Niko Raiskio siirtyy uusiin haasteisiin. Niko ehti viettää Pyryn toiminnassa yli 10 kautta.

Jääkiekkojaosto haluaa kiittää Nikoa Pyryn jääkiekon eteen tehdystä arvokkaasta työstä ja toivottaa tsempit jatkoon!

"Niko on paras esimerkki valmentajapolullemme astuneista entisistä pelaajista. Loistavaa, että on malttanut kehittää itseään rauhassa ja edetä askel kerrallaan eteenpäin. Pyryn jääkiekko on kehittynyt merkittävästi Nikon aikana ja nyt tehtävämme on pitää tasosta kiinni. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mihin asti Nikon siivet kantaa valmentajauralla. -Teemu Lehtonen, jaoston pj"

UUTINEN: www.pyryhockey.com

31.3.2021

Kausi päätökseen

Jääkiekkoliitto on ilmoittanut sarjatoiminnan päättymisestä 31.3. Näin ollen myös Pyryn nuorten joukkueiden sarjat päättyvät kesken.

UUTINEN: www.finhockey.fi

Poikkeusoloista johtuen uuden kauden aloitusta koskeva tiedottaminen alkaa heti pääsiäisen jälkeen. Ilmoittautuminen kesäkaudelle aukeaa huhtikuun ensimmäisen puolikkaan aikana.

7.3.2021

SJL:n ohjeistus kesän pelaajarekrytointiin

Alla olevien pelaajarekrytointiin ja avoimiin jäihin (try out -tapahtumat) liittyvien ohjeiden tavoitteena on rauhoittaa lasten- ja yläkouluvaiheen toimintaa seuroissa ja näillä toimilla mahdollistaa sateenvarjon/seurayhteisön peli- ja harrastusmahdollisuus eri tasoilla kaikille lajissa mukana oleville harrastajille.

U16-U18-ikäluokkien kesäharjoitteluun liittyvän ohjeistuksen tavoitteena on, että seurat muodostavat joukkueet keväällä mahdollisten avoimien jäiden jälkeen valmiiksi ajatellen ensi syksyn sarjakautta. Näin pelaajilla, jotka eivät mahdu joukkueen kokoonpanoon on aikataulun puolesta realistinen mahdollisuus etsiä joukkue tulevaksi kaudeksi ajoissa eikä vasta sarjakauden kynnyksellä kesäharjoituskauden jälkeen.


Ohje pelaajarekrytoinnista ja avoimista jäistä
Pelaajarekrytointiohjeen tavoitteena on, että julkisten ilmoitusten sijasta huolehditaan oman sateenvarjon sisällä pelaajien mahdollisuudesta harrastaa ja kilpailla lähiseurassa. Sateenvarjojen/seurayhteisön tehtävänä on luoda pelaajille mahdollisuus harrastaa ja kilpailla laadukkaassa arjessa lapsivaiheessa.

Ohje ei tarkoita, että mikäli pelaaja on vaihtamassa seuraa perustellusti (muutto, muu perusteltu syy) ei seura saisi ottaa pelaajaa vastaan vaan sitä, että pyritään rauhoittamaan pelaajaliikennettä seurojen välillä ja kehittämään oman seurayhteisön pelaajapolkua, urheilutoimintaa ja joukkuetarjontaa olemassa olevan pelaajamateriaalin avulla.

U16/U18/U20 akatemiajoukkueet

  • Edellä mainittujen ikäluokkien akatemiajoukkueet (seuran kunkin ikäluokan toinen tasojoukkue) tulee muodostaa oman sateenvarjon/seurayhteisön pelaajista. Rekrytointia joukkueisiin ei saa tehdä SM-joukkueen varjolla.
  • Mikäli sateenvarjon/seurayhteisön ulkopuolelta pelipaikkaa hakeva pelaaja ei mahdu SM-joukkueen vakiokokoonpanoon, ei pelaajalle tarjota pelipaikkaa akatemiajoukkueesta. Pelaaja ohjataan palaamaan takaisin lähtöseuraan, mikäli siellä on tarjolla joukkue ko. ikäluokassa.
  • Akatemiajoukkueiden toimesta avoimia jäitä (try out -tapahtumia) ei saa järjestää muille kuin oman sateenvarjon/seurayhteisön pelaajille. Tapahtumien julkinen markkinointi seuran viestintäkanavissa ja/tai sosiaalisessa mediassa on kielletty. Sateenvarjon/seurayhteisön tehtävänä on organisoida ja toteuttaa mahdolliset sisäiset kartoitustapahtumat oman sateenvarjon/seurayhteisön pelaajille.
  • Tarvittaessa liitto varaa oikeuden villi kortti -paikan peruuttamiseen, mikäli ohjeita ei noudateta.

Kesän harjoitteluringit U16–U18-vaiheessa

  • Kesäringin koko 25+3 pelaajaa
  • Kesäharjoittelukuluina vain toteutuneet kulut – ei muita koko kautta koskevia kuluja (mm. sarjamaksut, varusteet, pelimatkat)
  • 7.8. mennessä nimettävä joukkue, 22+2 pelaajaa. Lopullisia joukkueita nimettäessä seuran vastuulla on joukkuetarjonnan puolesta huomioitava, että kaikille pelaajille on tarjolla peliaikaa kauden aikana sateenvarjon/seurayhteisön joukkueissa.
  • Mahdollisten pudokkaiden ohjaaminen elokuussa oman sateenvarjon/seurayhteisön sisällä järjestettävä etukäteen  mistä pelipaikka pelaajalle, mikäli pelipaikkaa joukkueesta, johon pyrkii, ei ole tarjolla.

Finhockeyn uutinen: https://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/5856-pelaajarekrytointi-avoimet-jaat-ja-kesaharjoittelu-kesalla-2021

Lue lisää »

25.2.2021

Ennakkoilmoittautuminen kaudelle 2021-22 on auki

Lisätietoja ennakkoilmoittautumisesta TÄSTÄ

8.1.2021

Nuorten toiminta jatkuu jälleen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri julkaisi paljon toivottuja suosituksia, kun Pirkanmaalla lasten ja nuorten harrastukset pääsevät vihdoin jatkumaan.

https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Lasten ja nuorten ottelut voidaan myös aloittaa 11.1. alkaen. Ottelut on pelattava ilman yleisöä AVI:n päätöksiä noudattaen.

Yli 20-vuotiaiden osalta harrastukset ovat keskeytettynä toistaiseksi 31.1. saakka.

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Edellinen kuukausi Marraskuu 2021 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry