Jaostot ja lajit

Jääkiekko

Arkisto: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011

Ajankohtaista (arkisto)

20.12.2021

Lohkovoittoja ja joulurauhaa

Moi,
 
Jälleen tullut aika rauhoittua joulun pariin.

Alkukauden yhteenveto
Valmistautuminen kevätkaudelle alkaa hyvissä merkeissä. U19 voitti alkulohkonsa ja lähtee taistelemaan koko sarjan voitosta. Puolestaan U17 jäi lohkossaan niukasti viivan alle ja kevät jatkuu alemmassa jatkosarjassa. Aikuisjoukkueista M2 dominoi uuden IV-divarin alkulohkoaan, kun taas Akatemian taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu II-divisioonan runkosarjan ylitettyä jo puolivälin. Edustus etenee Suomi-sarjan kärkikahinoissa. Kauden jo käynnistyttyä varsinkin nuorten joukkueet onnistuivat täsmähankkimaan leveyttä kokoonpanoihin. Tämäkin lasketaan isoksi plussaksi. Tulosten valossa syyskauden voidaankin todeta olevan onnistunut.
 
Kustannukset linjassa
Viimeaikaiset kolumnit muutamassakin mediassa nostivat esiin jääkiekon korkeat harrastuskustannukset. Hyviä tekstejä. Pyryssä joukkueiden isoimmat kulut koostuvat tavoitteellisen toiminnan peruspilareista, kuten jäävuorot, ammattitaitoinen valmennus ja vieraspelimatkat riittävine ruokailuineen. Pyryn jääkiekossa seuramaksut ovat linjassa kasvattajaseuran toiminnan laadun kanssa. Tarjoamme joukkueille myös nykypäivän mukaisia talkoovaihtoehtoja. Joukkueenjohtajat avaavat budjettia ja toteumia jäsenille ja minä jaoston taloutta jojoille. Toimintamme on läpinäkyvää kaikilta osin ja tarjoamamme kokonaisuus kestää vertailun. Mielestäni olemme onnistuneet kiitettävästi säilyttämään urheilullisuuden ja talouden tasapainon viime kausien sarjajärjestelmämuutosten keskellä. Seuraavaksi pureudutaan voimakkaammin lajin drop out -ilmiöön Nokialla.
 
Jaksaa jaksaa
Näkymät tammi-helmikuulle ovat tartuntamäärien vuoksi kysymysmerkin alla, mutta keskittyen siihen "omaan peliin" edesautetaan harrastamisen jatkumista. Jonkinmoinen variantti saavuttanee jokaisen jossain vaiheessa, mutta vielä nyt korostan vastuullisuutta sekä myös muiden jäähallia käyttävien kunnioittamista. Toivomme varmasti jokainen kauden jatkumista pitkälle kevääseen, sinne tosipelien aikaan. Jääkiekkokin on parasta keväällä.
 
Sää
Ja loppuun sää. Koko tauon ajaksi on luvattu loistavia pihapeli- ja ulkojääkelejä. Konsolit kiinni ja oikeat pelit käyntiin!
 
Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!
 
-
 
Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston pj
 
 


27.10.2021

U17 täydentää joukkuetta, tule mukaan!

 

 

Pyry U17 taistelee Ylemmän sarjan jatkopaikasta.

Alkusarja on puolivälissä ja kivikovaa lohkoa johtavat HAKI sekä TuTo. Viivan tuntumassa käydäänkin kovaa taistelua kahdesta viimeistä jatkopaikasta. 

Joukkue vahvistaa nyt rosteriaan muutamilla täsmähankinnoilla. Tiedämme alueella olevan monta vasta lopettanutta harrastajaa. Mikäli paloa lajiin löytyy, tule tutustumaan toimintaamme nyt!

Pyryn U17 tekee määrätietoisesti töitä tavoitteena pelata pitkälle kevääseen. Samalla kehitämme yksilöitä kohti Nuorten Mestistä. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii JP Vuorinen, joka viime kaudella valmensi menestyksekkäästi Pyryn U20 Mestis-joukkuetta. Aiempaa kokemusta mm. Tapparan ja Kooveen Nuorten SM-joukkueista. Apuvalmentajina Matias Hakanpää, Mikko Jukkola (mv) sekä Akatemia-joukkueen (II-div.) valmentaja Mikko Mäenpää.

Mestis-tason olosuhteet:
2 jäähallia, oheisharjoittelutilat, yleisurheilukenttä, frisbeegolf, jalkapallokentät ja lisäksi kauppakeskus, ulkoilumaastot ja vain vartti Tampereelta!

Kysy lisää:
045 120 9800, Mikko
050 919 3282, JP
tai sähköpostilla jaakiekko at nokianpyry.fi

Tulospalvelu: U17 Ylempi alkusarja, Lohko 3

17.10.2021

Jääkiekon syyskokous 1.11.

Jääkiekkojaoston syyskokous järjestetään ma 1.11. klo 18.00 alkaen Nokian jäähallin Peilisalissa.

Esityslista:
1. Valitaan kokoukselle tarpeelliset toimihenkilöt
2. Valitaan pöytäkirjan tarkastajat
3. Vahvistetaan jaoston toimintasuunnitelma* ja talousarvio* alkaneelle kaudelle
4. Vahvistetaan jaoston jäsenten palkkiot vuodelle 2022
5. Valitaan jaoston hallitus vuodelle 2022
6. Valitaan ehdokas jääkiekkojaoston edustajaksi Pyryn hallitukseen ja henkilökohtainen varajäsen
7. Seuran parhaat 2021, jääkiekkojaoston esitys
8. Muut syyskokouksessa päätettävät asiat

*Dokumentit toimitetaan etukäteen henkilökohtaisen kutsun saaneille ennen kokousta.

 

3.9.2021

U22 peruu sarjapaikkansa

U22-joukkue joutuu perumaan osallistumisen sarjaan kaudella 2021-22. Syynä pelaajamäärän romahtaminen.

Joukkue kärsi viime keväänä takaiskun seurasateenvarjon tekemässä linjauksessa, jonka seurauksena joukkue menetti U20 Mestis -sarjapaikan ja pakotettiin siirtymään U22-sarjaan. Pyry tavoittelee U20 Mestis -paikkaa jälleen keväällä 2022.

Samalla Pyry ei jatka yhteistyössä Tapparan seurasateenvarjossa.

"Erittäin harmillinen tilanne pelaajapolkumme kannalta. Alkavalla kaudella meiltä puuttuu ikäluokka, jonka olisi tarkoitus tukea niin edustuksen kuin myös Akatemia- ja M2 -joukkueiden toimintoja. Onneksi meillä on loistava tilanne U19-joukkueessa, joista kasvavien pelaajien varaan voidaan tehdä suunnitelmia jälleen ensi kevään hakuvaiheeseen.

Jatkossa pääsemme aidosti kehittämään nokialaista jääkiekkoa, sitä parhaiten edistävällä tavalla ja ilman, että identiteettiämme muovataan farmiseuraksi. Nokialaisen pelaajapolun on tarkoitus tuottaa volyymia, pitää harrastajat kiinni lajissa aikuisikään asti ja varmistaa, että lahjakkaimmat siirtyvät oikeaan aikaan haastellisimpaan ympäristöön.

Omasta puolestani kiitän U22 valmennusta ja niitä pelaajia, jotka keväällä sitoutuivat haastavissa lähtökohdissa joukkueen rakentamiseen. Nyt hengähdystauko, jonka jälkeen rakennetaan pohjat uudelleen. Eteenpäin." - Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

19.8.2021

Pyry Ak jää pois Suomen Cupista

Pyry Akatemia jää pois Suomen Cupista, joukkueen oli tarkoitus kohdata Espoon Jäähonka tulevana lauantaina Espoossa. Suomen Cupin ollessa jo käynnissä on Jäähonka tuomittu voittamaan ottelu lukemin 5-0.

Akatemian antaman perusteluiden mukaan joukkueessa on merkittävä vajaamiehitys mm. korona-altistumisten vuoksi. Tämän lisäksi AVI:n asettamat alueelliset rajoitukset sekä tilanne pääkaupunkiseudulla aiheuttavat omat hankaluutensa ja riskinsä kohtaamiselle.

Koska Suomen Cup tulee lähtökohtaisesti pelata joukkueen omilla pelaajilla ei Ak näin ollen voi hyödyntää lainapelaajia esimerkiksi edustus- tai U22-joukkueista. Tosin edustusjoukkueen toiminta on eriytetty jo valmiiksi muista joukkueista tartuntamahdollisuuksien minimoimiseksi.

Jääkiekkoliitto ja Pyry ry keskustelevat mahdollisesta luovuttamisesta aiheutuvasta sanktiosta.

5.8.2021

Warrior, Sportia-10 ja Pyry pitkään sopimukseen

Pyry hyökkää, puolustaa ja torjuu jatkossa Warrior-varustein!

Varustemerkki Warrior, toimittajana Sportia-10 sekä Nokian Pyry ry ovat allekirjoittaneet vuoteen 2025 asti kestävän yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mahdollistamien hyötyjen painopiste kohdistetaan suoraan harrastajalle. Sopimus tulee voimaan heti.

https://www.sportia-10.fi/
https://www.warrioreurope.com/

"Uusi sopimus on harrastajien kannalta seuramme ehkä kaikkien aikojen paras. Sportia-10 on alueen jääkiekkoskenessä ykköskauppa, johon tullaan ostoksille kauempaakin ja kaveriksi Warrior, jonka paikallinen tuki ja kiinnostus Pyryä kohtaan olivat kartoitusvaiheessa aivan omaa luokkaansa. Erittäin hyvillä mielin laitoimme nimet paperiin useammaksi kaudeksi." Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

 

20.6.2021

Jääkiekkojaosto lomailee 5.-25.7.

Jääkiekkojaoston toimihenkilöt lomailevat 5.-25.7. Mikäli asia ei ole kiireellinen voit lähettää sähköpostia jaakiekko at nokianpyry.fi. Käsittelemme viestit heinäkuun lopussa.

Joukkueiden yhteystiedot löytyvät joukkuesivuilta.

1.6.2021

Jääkiekkojaoston kevätkokous 7.6.

Jääkiekkojaoston kevätkokous pidetään maanantaina 7.6. klo 17.30 alkaen. Kokoontumisrajoitukset huomioiden kokous pidetään etänä Teams-sovelluksen avulla. Kutsulinkin voit pyytää sähköpostilla osoitteesta jaakiekko at nokianpyry.fi

Terveisin,

Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

28.5.2021

Ville Tolvanen U19 valmennustiimiin

Kuva: Harri Hedman

Kuva: Harri Hedman

Ville Tolvanen vahvistaa U19-joukkueen valmennustiimiä

Ville kuului viime kaudella edustusjoukkueen valmennukseen. Näin ollen joukkue sekä sen taustaorganisaatio alkaa olla mallillaan.

Lisätiedot joukkuesivulta: TÄSTÄ

"Ville oli nimi, jonka perässä olimme heti, kun selvisi ettei jatka edustuksen mukana. Loistavaa, että saatiin tarttumaan haasteeseen. Hän osaa asettaa ja kehittää vaatimustason joukkueelle sopivaksi. Viimeistään Ville tietää mitä täysikäisyyden kynnyksellä oleva nuori tarvitsee edetäkseen aikuisten sarjoihin asti." -Teemu Lehtonen, jaoston puheenjohtaja

20.5.2021

U17 ja U19 lohkojaot selvillä

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on vahvistanut U17 ylemmän ja U19 ylemmän lohkojaot ja pelaamistavat.

U17 Ylempi
Pelaamistapa: Lohkojen 4 parasta ylempään loppusarjaan, loput ylempi taso 2:een.
Kaikissa lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja + yksinkertainen välisarja, yht. 17 ott.

Lohko 1:
APV (b)
Diskos (b)
Hermes (b)
IPK (a)
JHT (b)
KalPa (a)
Kärpät E (a)
Kärpät P (a)

Lohko 2:
Hunters (b)
K-Vantaa Itä (b)
K-Kissat (b)
KooKoo (a)
Pelicans Ak (a)
Titaanit (a)
Viikingit (b)
Warkis (a)

Lohko 3:
HAKI (b)
HPK (a)
Kiekkohait (b)
KJK (a)
KPK (a)
Pyry (a)
TUTo (b)
VG-62 (b)

Lohko 4:
EVU (b)
HCK Salamat (b)
HIFK (b)
HJK White (a)
HYRI (a)
K-Espoo Blues (b)
K-Espoo EPS (a)
KJT Haukat (a)

U19 Ylempi
Pelaamistapa: Lohkojen 5 parasta sekä paras lohkossaan 6. sijoittunut (pisteka., maaliero jne.) ylempään loppusarjaan, loput ylempi taso 2:een.
Lohkossa 1 pelataan kaksinkertainen sarja + tuplaottelut ottelupareittain, yht. 16 ott., lohkoissa 2-3 pelataan kaksinkertainen sarja + yksinkertainen välisarja, yht. 17 ott.

Lohko 1:
Hermes-Jeppis (d)
JyKi (c)
KalPa (b)
Kärpät P (a)
RJK (a)
Sport (d)
Virkiä (c)
Warkis (b)

Lohko 2:
FoPS (b)
HPK (a)
Kiekkohait (b)
KPK (a)
LaJy (b)
LeKi (a)
Pyry (a)
Ässät (b)

Lohko 3:
GrIFK (b)
HYRI (b)
Jukurit (a)
K-Espoo EKS (b)
KJT Haukat (a)
Pelicans Ak (a)
PiTa (b)
Titaanit (a)

UUTINEN: www.finhockey.fi

2.5.2021

U20 siirtyy U22-sarjaan

Pyryn U20 siirtyy kaudelle 2021-22 U22-sarjaan.

Sarjapaikkapäätöksen taustalla on mm. seurasateenvarjon linjaus. Aikaisempiin kausiin verrattuna joukkueen urheilulliseen toimintaan panostetaan jatkossa yhtä voimakkaasti, siitä merkkinä mm. viime Mestis-kauden valmentajien jatkosopimukset. Joukkue jatkaa yhteistyötä Edustuksen sekä II-divisioonan Akatemia-joukkueen kanssa.

"Jatkossa seuran tehtävänä on tunnistaa U22-ikäluokan ja sarjajärjestelmän potentiaali sekä joukkueen rooli pelaajapolullamme. Sarjan alkulohkot pelataan alueellisina, joka laskee merkittävästi harrastuskustannuksia.

Sarjatasolla ehkäistään myös alati kasvavaa drop out -ilmiötä. Aivan liian helposti ja aikaisin luovutaan tavoitteellisesta tekemisestä, mikäli aikuisten sarjojen portit eivät avaudu jo täysikäisyyden kynnyksellä. Jääkiekko on elämäntapa, jonka tulisi jatkua jokaisen pelaajan kohdalla pitkälle aikuisikään.

Paperilla urheilullisuus kokee sarjatason vaihtumisen myötä kolauksen, mutta täytyy huomioida, että ikäluokka antaa hyvän mahdollisuuden palata takaisin pelaajapolulle esimerkiksi raskaammankin armeija- tai kouluvuoden jälkeen. Joukkue toimii jatkossakin hyvänä ponnahduslautana eteenpäin puitteiden ollessa kunnossa, mutta on pelaajasta kiinni, kuinka mahdollisuutensa käyttää." -Teemu Lehtonen, jääkiekkojaoston puheenjohtaja

Joukkuetta valmentaa: JP Vuorinen, Arto Junnikkala, Mikko Jukkola (mv) ja Jacob Hyde (fys)

Kesäkauden harjoitukset ovat alkaneet. Lisätiedot jääkiekon etusivulta.

24.4.2021

Laine jatkaa U17-valmennuksessa

Tatu Laine jatkaa U17-joukkueen valmennustiimissä kaudella 2021-22.

Joukkueen pelaajarunko säilyy kasassa viime kaudesta ja valmennustiimiä täydennetään kesän aikana. Tatun ja fysiikkavalmentaja Jacob Hyden johdolla joukkueen harjoitukset alkavatkin jo tulevalla viikolla.

Yhteystiedot löydät joukkueen sivuilta.

11.4.2021

Haemme valmentajia

Haemme lisää vahvistuksia valmennustiimeihin nuorten joukkueisiin. Mukaan mahtuu niin kokeneempia kuin aloittelevia valmentajia. Tarjoamme Mestis-tason olosuhteet sekä tavoitteellisen toimintaympäristön.

Pelaajapolulla on motivoituneita harrastajia tähtäimenä Pyryn aikuisjoukkueet tai jopa "kirkkaammat valot". Lisätietoja joukkuesivuilta. Lähetä hakemuksesi jaakiekko (at) nokianpyry.fi, josta ohjaamme eteenpäin.

Aiheesta lisää: http://www.nokianpyry.fi/pyryn-jaostot/jaakiekko/jaosto/valmentajaksi/845

7.4.2021

Valmentajat Vuorinen ja Junnikkala jatkosopimuksiin

Jukka-Pekka Vuorinen ja Arto Junnikkala jatkavat U20/U22-valmentajina kaudella 2021-22. 

"Erittäin hienoa saada JP ja Arto jatkamaan vaikeasta koronan sotkemasta kaudesta huolimatta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä joukkueen ilmeeseen. Seuraavaksi kabinetissa menetettyä sarjapaikkaa yritetään takaisin virallisen valitusprosessin kautta.

On sarjapaikka sitten U20 tai U22 jatkamme mielellään kokeneen kaksikon kanssa. " - Teemu Lehtonen, jaoston puheenjohtaja

Valmentajien eliteprospects-linkit:

https://www.eliteprospects.com/staff/4608/jukka-pekka-vuorinen

https://www.eliteprospects.com/staff/3586/arto-junnikkala

6.4.2021

Kausi alkaa

Kausi 2021-22 käynnistyy toukokuussa. Ilmoittaudu nyt mukaan joukkueisiin.

U20/U22
U19
U17
Akatemia (II-div.)
M2 (III-div.)

Ilmoittautua voit lomakkeen kautta: ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautua voit myös joukkueiden yhteyshenkilöille, joiden yhteystiedot löydät joukkuesivuilta.

 

4.4.2021

Valmennuspäällikkö Raiskio vaihtaa maisemaa

Edustuksen valmentajana ja jaoston valmennuspäällikkönä toiminut Niko Raiskio siirtyy uusiin haasteisiin. Niko ehti viettää Pyryn toiminnassa yli 10 kautta.

Jääkiekkojaosto haluaa kiittää Nikoa Pyryn jääkiekon eteen tehdystä arvokkaasta työstä ja toivottaa tsempit jatkoon!

"Niko on paras esimerkki valmentajapolullemme astuneista entisistä pelaajista. Loistavaa, että on malttanut kehittää itseään rauhassa ja edetä askel kerrallaan eteenpäin. Pyryn jääkiekko on kehittynyt merkittävästi Nikon aikana ja nyt tehtävämme on pitää tasosta kiinni. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mihin asti Nikon siivet kantaa valmentajauralla. -Teemu Lehtonen, jaoston pj"

UUTINEN: www.pyryhockey.com

31.3.2021

Kausi päätökseen

Jääkiekkoliitto on ilmoittanut sarjatoiminnan päättymisestä 31.3. Näin ollen myös Pyryn nuorten joukkueiden sarjat päättyvät kesken.

UUTINEN: www.finhockey.fi

Poikkeusoloista johtuen uuden kauden aloitusta koskeva tiedottaminen alkaa heti pääsiäisen jälkeen. Ilmoittautuminen kesäkaudelle aukeaa huhtikuun ensimmäisen puolikkaan aikana.

24.3.2021

TIEDOTE: Pyrylle ei myönnetty U20 Mestis -paikkaa

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta jätti (23.3.) myöntämättä U20 Mestiksen alkusarjapaikan Pyrylle kaudelle 2021-22.
 
Niin sanottu villi kortti -hakemus jätettiin lajiliitolle seurasateenvarjon kannattajaseuran Tapparan toimesta. Sarjan nykyisistä joukkueista Pyry on ainoa, joka ei paikkaa saanut. Uusina joukkueina sarjaan liittyvät S-Kiekko Seinäjoelta sekä JYP Akatemia Jyväskylästä.
 
Näin ollen Pyry on pakotettu siirtymään U22-tasolle.
 
Jääkiekkoliitto ei perustele tehtyjä sarjapaikkapäätöksiä.
 
Jääkiekkojaoston puheenjohtajan Teemu Lehtosen kommentti:
"Päätös tuli yllätyksenä. Joukkueen toiminta on ollut nousujohteista ja tavoitteena vakiinnuttaa sarjasijoitus ylemmässä keskikastissa. Joukkueesta on lisäksi noussut kymmenkunta pelaajaa kehityssuunnitelman mukaisesti edustusjoukkueeseen Suomi-sarjaan. Olemme erittäin ylpeitä edustuksessa debytoineista oman pelaajapolun pelaajista.
 
Villi kortti -hakemusprosessi jättää joka vuosi spekuloitavaa. Hakua useimmiten sekoittaa nämä Liiga- ja Mestis-organisaatioiden kiintiöpaikat. Tällä kertaa hakuprosessin valinnoissa meidän edelle meni muutama tuloksellisestikin heikommin pärjännyt seura. Taustalla on joku uusiutunut pisteytysjärjestelmä, josta en tiedä enempää. Aiemmin alueellinen kilpailuvaliokunta on ensin tehnyt suositukset, mutta ilmeisesti nyt Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on tehnyt päätökset etukäteen. Olemme pyytäneet selvitystä sekä seurasateenvarjosta että liitolta.
 
Liitto on vuosia peräänkuuluttanut sateenvarjotoiminnan tärkeyttä. Olemme toimineet ohjeiden mukaisesti ja kehittäneet yhteistä nokialaista pelaajapolkua, jotta junioripolun tähtäimelle U16 SM-tasolle, olisi nuorten joukkueissa jatkumo kohti U20 Mestistä, eli nuorten tavoitteellinen kakkostason pelaajapolku kohti aikuisjoukkueita. Rehellisesti sanottuna en tiedä, mitä olisimme voineet tehdä paremmin. Olosuhteet ovat Mestis-tasoa, koulutetut ammattilaiset valmentajina sekä laadukas pelaajapolku. Tuloksetkin puhuvat U20 Mestis -sarjapaikan puolesta. Samaan aikaan liiton edellyttämässä sateenvarjotoiminnassa mukana olevat tai sen ulkopuolella toimivat saavat sarjapaikkoja seuraavalle kaudelle ilman, että joukkuetta on tässä vaiheessa kevättä edes kasassa. Liiton ohjeet, määräykset tai "vahvat suositukset" eivät ole linjassa.
 
Sarjajärjestelmäuudistukset ja seurasateenvarjotoiminta eivät ole Pyryä viime vuosina suosineet. Keväällä 2020 meiltä vietiin seurasateenvarjossa tehdyillä linjauksilla "Mestis-paikat" entisten B- ja B2 -ikäluokkien vaihduttua uusien väli-ikäluokkien U17- ja U19- paikkoihin. Samalla nokialaisia pelaajia siirtyi Tampereelle vain todetakseen, että tie SM-joukkueisiin on tukossa ja heidät siirretäänkin lupauksista huolimatta akatemia-joukkueisiin, eli tasolle, jota Nokialla pelattiin ennen sarjauudistuksia. Nyt viedään pelaajapolkumme kärkijoukkueelta sarjapaikka. Lisäksi seurasateenvarjon nuorten joukkueiden toimintaa keskitetään Lempäälään, jossa ei ole edes joukkueita kaikissa ikäluokissa ja edustusjoukkuekin pelaa 2-divisioonassa.
 
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämä antaa kuvan koko lajin nykytilasta. Urheilullisuus laskee sarjojen ollessa suljettuna ja lasten- sekä nuorten kehittymisestä päätetään enemmän kabinetissa. Tilanne on haastava, lajin harrastajamäärät pienenevät, eikä näillä kabinetin peliliikkeillä tilanne näytä paranevan. Liiga-organisaatiot jyräävät mielipiteensä läpi lajiliitossa ja haalii enemmän Mestis-tasonkin toimintaa itselleen. Seurasateenvarjojärjestelmä voisi toimia, jos seurat saataisiin aidosti sen taakse, eikä niin, että keihäänkärki yrittää olla vahva kaupungin laidalla sijaitsevien seurojen kustannuksella.
 
Olemme erittäin tyytyväisiä muiden naapuri- ja lähialueen seurojen toimintaan, mutta isojen seurojen linjaukset ja lajiliiton päätökset vie nykysuunnitelmaltamme pohjan. Pohjan, jonka olemme rakentaneet vahvaksi annettujen raamien puitteissa. Näin ollen joudumme pikaisesti tarkastelemaan uudelleen, miten voimme jatkossa kehittyä seurana sekä varmistaa yksilön kehittäminen ja pelaajien tuottaminen vähintäänkin kohti edustusjoukkuetta.
 
Seuraavaksi kuuntelemme liiton ja seurasateenvarjon perustelut päätöksille ja katsomme, miten nykyinen urheilullinen alusta saadaan säilytettyä ja vieläpä kustannustehokkaana. Tavoitteellisuutta ei olla laskemassa, vaan päinvastoin. Meillä on laadukkaat ikäluokat, joiden varaan asetamme tavoitteet voittaa U20 Mestis -paikka takaisin.
 
Tiedotamme pian lisää."
 
 
 


7.3.2021

SJL:n ohjeistus kesän pelaajarekrytointiin

Alla olevien pelaajarekrytointiin ja avoimiin jäihin (try out -tapahtumat) liittyvien ohjeiden tavoitteena on rauhoittaa lasten- ja yläkouluvaiheen toimintaa seuroissa ja näillä toimilla mahdollistaa sateenvarjon/seurayhteisön peli- ja harrastusmahdollisuus eri tasoilla kaikille lajissa mukana oleville harrastajille.

U16-U18-ikäluokkien kesäharjoitteluun liittyvän ohjeistuksen tavoitteena on, että seurat muodostavat joukkueet keväällä mahdollisten avoimien jäiden jälkeen valmiiksi ajatellen ensi syksyn sarjakautta. Näin pelaajilla, jotka eivät mahdu joukkueen kokoonpanoon on aikataulun puolesta realistinen mahdollisuus etsiä joukkue tulevaksi kaudeksi ajoissa eikä vasta sarjakauden kynnyksellä kesäharjoituskauden jälkeen.


Ohje pelaajarekrytoinnista ja avoimista jäistä
Pelaajarekrytointiohjeen tavoitteena on, että julkisten ilmoitusten sijasta huolehditaan oman sateenvarjon sisällä pelaajien mahdollisuudesta harrastaa ja kilpailla lähiseurassa. Sateenvarjojen/seurayhteisön tehtävänä on luoda pelaajille mahdollisuus harrastaa ja kilpailla laadukkaassa arjessa lapsivaiheessa.

Ohje ei tarkoita, että mikäli pelaaja on vaihtamassa seuraa perustellusti (muutto, muu perusteltu syy) ei seura saisi ottaa pelaajaa vastaan vaan sitä, että pyritään rauhoittamaan pelaajaliikennettä seurojen välillä ja kehittämään oman seurayhteisön pelaajapolkua, urheilutoimintaa ja joukkuetarjontaa olemassa olevan pelaajamateriaalin avulla.

U16/U18/U20 akatemiajoukkueet

  • Edellä mainittujen ikäluokkien akatemiajoukkueet (seuran kunkin ikäluokan toinen tasojoukkue) tulee muodostaa oman sateenvarjon/seurayhteisön pelaajista. Rekrytointia joukkueisiin ei saa tehdä SM-joukkueen varjolla.
  • Mikäli sateenvarjon/seurayhteisön ulkopuolelta pelipaikkaa hakeva pelaaja ei mahdu SM-joukkueen vakiokokoonpanoon, ei pelaajalle tarjota pelipaikkaa akatemiajoukkueesta. Pelaaja ohjataan palaamaan takaisin lähtöseuraan, mikäli siellä on tarjolla joukkue ko. ikäluokassa.
  • Akatemiajoukkueiden toimesta avoimia jäitä (try out -tapahtumia) ei saa järjestää muille kuin oman sateenvarjon/seurayhteisön pelaajille. Tapahtumien julkinen markkinointi seuran viestintäkanavissa ja/tai sosiaalisessa mediassa on kielletty. Sateenvarjon/seurayhteisön tehtävänä on organisoida ja toteuttaa mahdolliset sisäiset kartoitustapahtumat oman sateenvarjon/seurayhteisön pelaajille.
  • Tarvittaessa liitto varaa oikeuden villi kortti -paikan peruuttamiseen, mikäli ohjeita ei noudateta.

Kesän harjoitteluringit U16–U18-vaiheessa

  • Kesäringin koko 25+3 pelaajaa
  • Kesäharjoittelukuluina vain toteutuneet kulut – ei muita koko kautta koskevia kuluja (mm. sarjamaksut, varusteet, pelimatkat)
  • 7.8. mennessä nimettävä joukkue, 22+2 pelaajaa. Lopullisia joukkueita nimettäessä seuran vastuulla on joukkuetarjonnan puolesta huomioitava, että kaikille pelaajille on tarjolla peliaikaa kauden aikana sateenvarjon/seurayhteisön joukkueissa.
  • Mahdollisten pudokkaiden ohjaaminen elokuussa oman sateenvarjon/seurayhteisön sisällä järjestettävä etukäteen  mistä pelipaikka pelaajalle, mikäli pelipaikkaa joukkueesta, johon pyrkii, ei ole tarjolla.

Finhockeyn uutinen: https://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/5856-pelaajarekrytointi-avoimet-jaat-ja-kesaharjoittelu-kesalla-2021

Lue lisää »

25.2.2021

Ennakkoilmoittautuminen kaudelle 2021-22 on auki

Lisätietoja ennakkoilmoittautumisesta TÄSTÄ

8.1.2021

Nuorten toiminta jatkuu jälleen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri julkaisi paljon toivottuja suosituksia, kun Pirkanmaalla lasten ja nuorten harrastukset pääsevät vihdoin jatkumaan.

https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Lasten ja nuorten ottelut voidaan myös aloittaa 11.1. alkaen. Ottelut on pelattava ilman yleisöä AVI:n päätöksiä noudattaen.

Yli 20-vuotiaiden osalta harrastukset ovat keskeytettynä toistaiseksi 31.1. saakka.

    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Edellinen kuukausi Helmikuu 2023 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry