Pyryn jaostot

Jalkapallo

2013-joukkue

Uusi joukkue ensisijaisesti 2013-syntyneille. Ryhmään voivat hakea myös 2012-syntyneet. 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Talvi 2019-20 harjoitellaan kerran viikossa torstaisin Nokian koululla klo 17.15-18.15. Ensimmäiset harjoitukset to 10.10.2019. 

Ennen harjoitusten alkua järjestetään huoltajien kanssa palaveri. 

  

Portugalilainen kosketus jalkapalloon

Ruoho on samanväristä Nokialla ja Portugalissa. Jalkapallokin on tiettävästi yhtä pyöreä niin täällä kuin siellä. Silti portugalilaisilla on ollut tunnetusti kultaisempi kosketus palloon kuin meillä Nokialla tai ylipäänsä Suomessa. Siitä syntyikin houkutteleva ajatus kutsua portugalilaiset tuomaan omaa osaamista meidän nurmille.

Pyry järjesti puitteet ja Peimari lähetti matkaan portugalilaisvalmentajien karavaanin Turun nurkilta. Pienet Portugalin liput heiluivat heinäkuun tuulessa, kun melkein 40 nappiskansalaista valui pikkuhiljaa keskuskentän nurmelle. 1.-2.7.2019 pystyssä ollut jalkapalloklinikka kiinnosti selvästi muitakin kuin pyryläisiä, sillä osallistujia oli ainakin kuudesta eri seurasta ja kaukaisin Eurasta asti.

Valmentajien mukana ei tullut pelkästään eksotiikkaa vaan ennen kaikkea ammattitaitoa ja intohimoista suhtautumista jalkapalloon. Andre Miranda ja Bruno Vivas ovat molemmat suorittaneet Portugalissa kolmevuotisen yliopistokoulutuksen sekä ennen Suomeen tuloa valmentaneet myös Portugalissa. Andrella on mm. vuoden harjoittelu Sporting CP Libon-seurassa, joka on Ronaldon kotiseura. Peimarin edustuksen maalivahti Gerson Lima on tallannut portugalilaisen pelaajapolun, joten oli jotain maalivahdin hanskaa pidempää jaettavaksi paikallisille maalinvartijoille.

Molempina leiripäivänä oli kaksi treeniä, maalivahtiharjoitukset, Pyryn A-junioreiden vetämät leiri-kisailut sekä välipalatauko. 8-14-vuotiaat leiriläiset oli jaettu kahteen ryhmään, ja osan aikaa maalivahdit olivat omassa porukassaan. Pallot ja potkijat saivat kyytiä, sillä tempoa piisasi. Ohjeiden lisäksi koko ajan kuului myös kehuja ja kannustusta. Korviin kantautui englantia, portugalia, suomea portugalilaisella aksentilla ja ilman aksenttia. Jonkinmoinen kielikylpy siis.
Mitäpä olisi kesäleiri ilman sitä toisenlaistakaan kylpyä, kun ohiajavien pilvilauttojen saavit kaatuilivat niskaan. Mutta onneksi siinä kohtaa oltiin jo loppusuoralla. Enimmäkseen taisi märän takin taskuun jäädä aurinkoiset muistot ja ripaus uutta taitotasoa.

Helena Rintala

Pyryn kotiottelut ja Jalkapallojaoston tapahtumat

   Pojat (2011-12)                                  Pojat (2004-06)                            Naiset

   Pojat (2009-10)                                   Pojat (2001-03)                           Miehet

   Pojat (2007-08)                                

                                 

 

Tervetuloa Pyryn Jalkapalloon! Juniorit ja aikuiset pääsevät kokemaan joukkuepelin riemut ja haasteet  kohtuullisilla kustannuksilla. 

Monipuolisen liikunnan lisäksi jalkapalloilija saa kokemuksia joukkueeseen kuulumisesta. Opitaan olemaan hyviä yhdessä.

Pyryn Jalkapalloa on pelattu 1950-luvulta lähtien. Viime vuosina juniorityöhön on panostettu seurassamme. Futsal eli "sisäjalkapallo" on mös vahva laji Pyryssä, ja useimmat jalkapallojoukkueet osallistuvat talvisin Suomen Palloliiton futsal-sarjoihin. Nokian kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet jalkapallon harrastamiseen.

 

 

Jalkapallo on yhteistyötä

Pyryn Jalkapallojaosto on olemassa yhteistyön kautta. Jokainen pelaaja liittyy Pyryn jäseneksi, mutta seuramaksuja ei kerätä edustusjoukkueen kassaan, vaan koko toiminnan kehittämiseen ja pyörittämiseen.

Junioritoiminta on keskiössä jaostossamme, jossa kaikki perustuu vapaaehtoistyöhön. Me junioreiden vanhemmat olemme toimihenkilöinä itse päättämässä, miten toiminta ja rahoitus järjestetään - ja miten varat hyödynnetään jäsenten eduksi. 

 

Parasta, mitä vapaaehtoistyöntekijä saa, on päästä seuraamaan oman lapsen kehittymistä ja olemista kavereittensa kanssa. Oli lapsi sitten 6- tai 17-vuotias, niin jalkapallon parissa löytyy junnusta jotain, mitä kentän ulkopuolella ei ehkä huomaa.

Lapsen jalkapalloharrastusta ei pidä ajatella ostopalveluna. Maksut menevät suoraan toimintaan, eivätkä vapaaehtoiset toimihenkilöt saa palkkioita. Mitä maksuilla sitten saadaan?

  • ohjattuja, monipuolisia harjoituksia
  • valmennettuja otteluita
  • koulutetut valmentajat (jaosto tarjoaa koulutusta)
  • turnausmatkoja (jopa ulkomaille)
  • hyvät harjoituspaikat ja -ajat (isolla seuralla on painoarvoa kaupungin jakaessa harjoitusvuoroja)
  • joukkueen otteluiden järjestäminen ja virallisen pelaajarekisterin hallinnointi Suomen Palloliiton kanssa
  • erikoistapahtumat; omat turnaukset, pelaajavieraat
  • kaksi lajia: jalkapallo ja futsal
  • sponsorisopimusten kautta kohtuulliset asu- ja varustekustannukset

Tähän toimintaan junnujen vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita.

 

Yhteystiedot

Tatu Haveri, Puheenjohtaja 
etunimi.sukunimi at gmail.com, 040-8491097

Helena Rintala, Varapuheenjohtaja
rintalah@kolumbus.fi

Katri Viitanen, Rahastonhoitaja 

Timo Riikonen, valmennusvastaava
triikone (at) gmail.com, 044-516 1370

Jaoston jäsenistö ei ole erikseen nimetty, vaan jokaisesta joukkueesta osallistutaan päätöksentekoon. Lähtökohtaisesti joukkueenjohtajat kuuluvat jalkapallojaostoon, mutta myös muu edustaja voidaan nimetä joukkueesta pysyväksi tai tilapäiseksi edustajaksi.

Joukkuejohtajien nimet ja yhteystiedot löytyvät joukkueiden omilta sivuilta.

 

Ajankohtaista

Ei ajankohtaista tiedotettavaa tällä hetkellä.

      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Edellinen kuukausi Elokuu 2019 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry