Pyryn jaostot

Nokian Pyry

Urheilukoulu yhdistää

Viime vuosien aikana Pyryssä on toteutettu nykyaikaista lähestymistapaa lasten harrastamiselle. Urheilukoulussa kaikki 5-8-vuotiaat pääsevät harrastamaan eri lajeja ympäri vuoden. Urheilun muutostyöryhmä on perään kuuluttanut monipuolista harrastusta "kivijalkana" lapsen kehitykselle. Suomessa on jo reagoitu tähän seuroissa muodostamalla esimerkiksi ns. four season -toimintaa, missä laji muuttuu aina vuodenajan mukaan. Me viemme tämän vielä pidemmälle!

Pyry yhdistää vuosina 2009-2012-syntyneiden jalkapallo-, jääkiekko-, paini-, voimistelu- sekä yleisurheilu-toimintonsa ja tietotaitonsa, jonka pohjalta takaamme osallistujien monipuolisen harrastusmahdollisuuden laadukkaassa ympäristössä. Toisin sanoen, lapsi saa ainutlaatuisen tilaisuuden kokeilla ja aloittaa useita lajeja yhdellä kertaa. Lajit eivät kuitenkaan rajoitu vain viiteen vaan haluamme tuoda todella monipuolisen sisällön mukaan, jonka kautta meillä on yhteensä noin kymmentäkin eri lajia mukana urheilukoulussa jatkuen ympäri vuoden.

Tällä tavoin avaamme tien myös avoimelle toiminnalle, jossa nuori liikkuja on keskiössä. Hän oppii hallitsemaan kehoa ja välineitä monipuolisesti, jotka ovat lapsen liikunnallisen kehityksen kannalta todella tärkeitä. Toiminnan arvoja on monipuolisuuden lisääminen sekä edullisten harrastusmahdollisuuksien takaaminen tällä nykyaikaisella konseptilla. Lajit muuttuvat aina jaksojen mukaan, kuitenkin siten että osallistujalle tulee noin kaksi harrastuskertaa viikossa vuoden ympäri. Talvella liikutaan jääkiekon/luistelun parissa, lisäksi jaksoissa mukana painia, voimistelua, sisä- ja ulkoliikuntaa. Kesällä viheriölle juostaan jalkapallon merkeissä sekä kokeillaan monia kenttälajeja yleisurheilussa. Eri lajikokeilut tuovat lisäväriä toimintaan.

Urheilukoulu haluaa kehittää lasta kokonaisvaltaisesti eteenpäin, ennen kaikkea motorisilta taidoiltaan, mutta haluamme huomioida kognitiivisen sekä sosio-emotionaalisen kehityksen. Tuomme nuorille urheilun elementtejä lapsen maailmaan sopivalla tavalla. Esimerkiksi harjoitteisiin sisältyy alku- ja loppuverryttelyt, venytykset, kehonhallinta ja "hikijumppaa" hyvin pitkälti leikin avulla. Valmentajien puolelta tavoitteena on opettaa liikkumisen perustaitoja, kuten eri tasoissa/suunnissa tapahtuvat hypyt, juoksut, rytmit, kaatumiset sekä kuperkeikat ja näiden yhdistäminen välineen hallintaan. Ryhmässä toimiminen ja kaverin kannustaminen ovat meille tärkeitä asioita sekä valmentajien puolelta yksilöiden huomioiminen toiminnassa. Toimimme isoissa ja pienissä ryhmissä vuoden aikana, jolloin tarjoamme myös muuttuvia olosuhteita ja näin lapsi oppii monipuolisesti noudattamaan sääntöjä sekä olemaan ryhmän jäsen omilla vahvuuksillaan.

Alustava lukujärjestys:

- Syyskuussa aloitellaan luistelun ja jääkiekon parissa kerran viikossa
- Lokakuusta huhtikuuhun on tarjolla jääkiekkoa/luistelua kerran viikossa yhden tunnin verran sekä toisena päivänä voimistelua, painia, koripalloa sekä salibandyä.
- Huhti-toukokuusta mukiaan tulee suunnistus ja muut ulkolajit, kuten jalkallo ja yleisurheilu.

- Innokkaimmille urheilukoululaisille on tarjolla lisäksi jääkiekon ja jalkapallon sarjapelejä.

Tavoitteenamme on saada 100 osallistujaa urheilukouluun. Jaamme osallistujat 3-6 ryhmään, jolloin voimme antaa myös enemmän huomiota myös yksilöille. Kokoonnumme pääsääntöisesti klo 16.00-19.00 välillä ma-to.

 

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

 

Syyskuun alussa alkavan urheilukoulun toiminnasta pääsevät nyt nauttimaan ensimmäisen joukon muodossa vuonna 2009-2012 syntyneet tytöt ja pojat. Otamme ilomielin vastaan kaikki jo Pyryssä toiminassa olevat, kuten myös uudet harrastuksen aloittavat. Ilmoittautuminen alkaa elokuussa.

Toiminnasta saat lisää tietoa seuraamalla internetsivujamme ja paikallisia lehtiä. Voit ottaa yhteyttä suoraan Urheilukoulussa mukana oleviin toimihenkilöihin ja tiedustella toiminnasta:

- Niko Raiskio (vastuuvalmentaja), 044 505 7443, nikoraiskio(a)hotmail.com

- Toni Mattila (Urheilukoulun jääkiekko), 0400 167 997, tonimattila(a)hotmail.com

- Pekka Villanen (koordinointi), 045 675 8080, pekka.villanen(a)nokianpyry.fi

 

            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Edellinen kuukausi Heinäkuu 2018 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry