Jaostot ja lajit

Yleisurheilu

Yleisurheilujaoston esittely

Tervetuloa yleisurheilun pariin!

Pyryn yleisurheiluharjoitukset järjestetään kerran viikossa, koko kesäkauden ajan. Liikumme kahdessa eri paikassa ja ryhmässä, eli Nokian Keskusurheilukentällä tiistaisin ja Siuron kentällä torstaisin. Kaiken ikäiset ja -kokoiset yleisurheilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Nokian Pyryn yleisurheiluharjoituksissa on tavoitteena tutustuttaa lapset ja nuoret yleisurheilun lajeihin.

Keskusurheilukentällä liikkuvien lapsien ja nuorten vanhemmilla on mahdollisuus osallistua ohjatuille juoksulenkeille samalla kun lapset treenaavat.

Nokian Pyryn yleisurheilujaosto on joka vuosi järjestänyt myös muutamat kilpailut. Perinteisimmät niistä ovat jokavuotiset, lähes koko Nokian Pyryn 100 v historian aikana järjestetyt Helluntaikilpailut.

Ilmoittautua voit tämän linkin takaa: Ilmoittautuminen yleisurheilukoulun ryhmiin.

Jaoston yhteystiedot: yleisurheilu@nokianpyry.fi tai 041 725 6125

YLEISURHEILU YKSI ALKUPERÄISISTÄ LAJEISTA NOKIAN PYRYN 110-VUOTISESSA HISTORIASSA

Nokian Pyryllä on 110-vuotinen historia takanaan. Yleisurheilulla Pyryssä on pitkät ja vahvat perinteet. Koko seuran historian ajan on Pyryssä yleisurheiltu. Historiassa parhaimpina menestyjinä voidaan pitää olympialaisissa ja MM-kisoissa Suomea edustaneet yleisurheilijat:

- Albert Koskinen, korkeushyppy Helsinki 1952
- Seppo Hovinen, keihäänheitto Montreal 1976
- Esko Mikkola, keihäänheitto Ateena 2004.
- Esko Mikkola, keihäänheitto MM- Helsinki 2005

Suomen mestaruuksia Kalevan kisoissa ovat saavuttaneet seuraavat Nokian Pyryn yleisurheilijat:

- Albert Koskinen, korkeushyppy 1952 (193)
- Seppo Hovinen, keihäänheitto 1976 (90,18)
- Seppo Hovinen, keihäänheitto 1977 (86,88)

Albert Koskinen on ennätyksellään 200 cm (vuonna-58) edelleen Pyryn kaikkien aikojen tilasto kakkonen korkeushypyssä ja Seppo Hovinen pitää itsellään vanhan keihäsmallin seuraennätystä 93.54. Esko Mikkolan nykykeihään seuraennätys on myös kansainvälistä huippuluokkaa 84,27.

Muista maaotteluedustajista ja /tai Kalevan kisoissa menestyneistä menneiden vuosien yleisurheilijoista voidaan mainita sellaiset nimet kuin, Pentti Veijola, Matti Kymäläinen, Ari Uotila, Auvo Koskinen, Jukka Hietaniemi, jne.

Yleisurheilun "kultaiset vuodet" 60- ja 70-luku olivat myös Nokian Pyryssä tähän asti kiistatta aktiivisinta ja menestyksekkäintä aikaa. Joukkoa oli liikkeellä runsaasti ja Nokian Pyry oli yksi TUL:n kärkiseuroista yleisurheilussa.

Pyryn Yleisurheilun aktiivisuus alkoi vaimentua 80-luvulla, kuten ehkä voidaan todeta käyneen yleisurheilulle Suomessa yleisemminkin.Yhtenä syynä tähän oli, että 80-luvun alun lupaavat urheilijat, eli tämän päivän vetäjä sukupolvi menetettiin lähes täysin muihin lajeihin.

90-luvulla toimintaa kuitenkin sitkeästi pidettiin yllä muutaman aktiivin toimesta. Syynä tähän oli, että vaikka suuria "massoja" ei ollutkaan Pyryn yleisurheilussa, niin oli kuitenkin muutama hyvän tason aktiiviurheilija.

90-luvun sitkeän ylläpitotyön tuloksista saimme nauttia parhaita hedelmiä tämän vuosikymmenen puolivälissä kun seuramme urheilija Esko Mikkola edusti Suomea Ateenan olympiakisoissa 2004 ja Helsingin MM-kisoissa 2005.

Nyt toiminnassa on selvästi uusi aktiivisempi aika ja nuoria on ollut mukana viime vuosien urheilukoulussa enemmän kuin vuosikausiin.

Pyryn yleisurheilutoiminta on edennyt edelleen "jalat maassa" pienimuotoisesti. Vetäjäresurssit ovat kuitenkin edelleen rajalliset vaikka vahvistuksia on saatukin. 

Pyryn yleisurheiluharjoitukset järjestetään kerran viikossa, koko kesäkauden ajan, Siuron kentällä, koska Nokian Keskusurheilukenttä on remontissa. Mikäli saamme, niin treenaamme toukokuun ajan vielä Keskusurheilukentällä. Kaiken ikäiset ja -kokoiset yleisurheilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Nokian Pyryn yleisurheiluharjoituksissa on tavoitteena tutustuttaa nuoret yleisurheilun lajeihin.

Nokian Pyryn yleisurheilujaosto on joka vuosi järjestänyt myös muutamat kilpailut. Perinteisimmät niistä ovat jokavuotiset, lähes koko Nokian Pyryn 100 v historian aikana järjestetyt Helluntaikilpailut.

 

 

Ajankohtaista

Ei ajankohtaista tiedotettavaa tällä hetkellä.

        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Edellinen kuukausi Heinäkuu 2022 Seuraava kuukausi

© Nokian Pyry ry